DOETINCHEM - In een wedstrijd die in het teken stond van de deze week overleden Simon Kistemaker heeft Jong Ajax met 1-3 gewonnen van De Graafschap.

De voormalige trainer van o.a. De Graafschap overleed eerder deze week op 81-jarige leeftijd na een lang ziektebed. Hoewel er geen publiek aanwezig mocht zijn was de minuut stilte en het vuurwerk voorafgaand aan het duel indrukwekkend.

Halverwege de eerste helft kwam Jong Ajax op voorsprong door alweer de negende seizoenstreffer van Naci Unüvar. Joe Konings maakte kort voor rust gelijk.

Die stand bleef na de rust lang staan. Op het moment dat De Graafschap in de slotfase van de wedstrijd op zoek ging naar de winnende profiteerde Jong Ajax van de ontstane ruimte en sloeg keihard toe in de counter via achtereenvolgens Christiaan Rasmussen en Arjany Martha: 1-3.