WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie weten te heroveren na een 2-1 zege op De Graafschap. De ploeg van trainer/coach Maarten Martens behaalde inmiddels vijftien punten uit zes duels.

Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer keerde Jorn Berkhout terug in de basis. De AZ-beloften begonnen sterk en kwamen binnen het kwartier op voorsprong door een treffer van Peer Koopmeiners. Ook De Graafschap laat zich zien, met kansen voor Joey Konings en voormalig AZ-er Mees Kaandorp die op keeper Beau Reus stuit. Op slag van rust krijgt Hakon Evjen de bal niet langs doelman Jurjus van de gasten.

Kort na de rust komt De Graafschap op gelijke hoogte als Elmo Lieftink vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalt: 1-1. Kort hierna weet reus te redden op een inzet van Giovanni Korte. Na een uur spelen brengt Martens met Fedde de Jong en Yusuf Barasi in de ploeg en laatstgenoemde staat twee minuten op het veld als hij de 2-1 laat aantekenen. De gasten proberen het nog met een offensief, maar reus weet eerst een poging van Haen uit de bovenhoek te halen en vervolgens Gravenbech van het scoren te houden

Jong AZ - De Graafschap 2-1 (1-0)
13. Peer Koopmeiners 1-0
48. Elmo Lieftink 1-1
62. Yusuf Barasi 2-1