BREDA - NAC heeft dit weekend goede zaken gedaan in de strijd om promotie. Nadat vrijdag de nummer drie, Almere City FC, en zondagmiddag koploper SC Cambuur onderuit ging won de Bredase formatie zelf zondagavond van de nummer twee De Graafschap.

Door de resultaten van dit weekend blijft SC Cambuur nog steeds koploper met zes punten voorsprong op De Graafschap. De "Superboeren" voelen echter de hete adem van zowel NAC als Almere City die daar weer twee punten achter staan. Om die reden mag het NAC van Maurice Steijn dan ook de winnaar van dit weekend worden genoemd.

Overigens werd NAC wel op weg geholpen want keeper Rody de Boer van De Graafschap blunderde in de tweede minuut al opzichtig bij een schot van Robin Schouten die naast leek te gaan, maar door het handelen van de keeper alsnog in het doel belandde. De gasten kwamen snel weer terug in het duel, opmerkelijk genoeg door Ralf Seuntjens, die komend seizoen het geel-zwart van NAC zal dragen. De Graafschap leek daarna de betere ploeg, maar in de stand kwam geen verandering meer tot na de rust.

In de tweede helft was het vervolgens opnieuw snel raak voor de thuisploeg en ook nu zag De Boer er niet goed uit waarna

Colin Rösler van dichtbij kon binnen tikken. De Graafschap probeerde het met wat aanvallende wissels, maar voetbalde zonder overleg en de schitterende uithaal van Mo El Allouchi besliste vervolgens het duel definitief: 3-1.