ENSCHEDE - De Graafschap heeft de tweede ronde van de KNVB-beker weten te bereiken door eredivisionist FC Twente in eigen huis met 1-3 terug te wijzen.

Ondanks een sterke start in Eredivisie was FC Twente in eigen huis niet bij de les, maar De Graafschap daarentegen wel. De ploeg van Mike Snoei speelde een uitstekende eerste helft waarin het na een kleine twintig minuten op voorsprong kwam door Mo Hamdaoui. Tien minuten voor rust profiteerde Joey Konings van een fout van Gijs Smal en was het zelfs 0-2.

Na de rust werden Brama en Cerny, die op de bank begonnen, gebracht door trainer Ron Jans. Het zorgde voor een korte opleving waarin Danilo de lat raakte en Casper Staring de aansluiting vond. In de blessuretijd maakte Julian Lelieveld echter aan alle onzekerheid een eind: 1-3.