VELSEN-ZUID - Mede vanwege het feit dat Telstar liefst twaalf spelers miste wist men van tevoren dat het duel tegen De Graafschap bij lange na niet makkelijk zou worden. De ploeg van Andries Jonker werd zelfs al heel snel naar de slachtvank geleid want binnen een half uur was de ploeg al kansloos.

De "Superboeren" van trainer Reinier Robbemond profiteerden optimaal van een desastreuse start van de "Witte Leeuwen". Jonathan Opoku opende al na vijf minuten de score door raak te schieten na een corner. Kort voor het half uur was het duel beslist door twee treffers in kort tijdsbestek van sam Hendriks. Eerst profiteerde hi van slecht uitverdedigen van Vandermeulen om vervolgens met een knap schot de 0-3 op het scorebord te brengen. De score had zelfs voor rust nog hoger op kunnen lopen na een overtreding van ip Molenaar. Opoku zag zijn strafschop echter gekeerd worden door keeper El Ouazzane.

Telstar profiteerde het na rust nog wel om dichterbij te komen, maar De Graafschap bleef simpel overeind en speelde het duel vervolgens gecontroleerd uit: 0-3/