DOETINCHEM - Roda JC heeft de kans op de eerste prijs sinds men in 2018 uit de Eredivisie degradeerde laten liggen. Op bezoek bij De Graafschap bleven de Limburgers op 0-0 steken.

Vrijdagavond kon de ploeg van Bas Sibum periodekampioen worden en daarmee een ticket voor de play-offs pakken. Dat zou betekenen dat Roda JC al vroeg in het seizoen zijn doelstelling had behaald. Een overwinning op De Graafschap bood die zekerheid, maar op De Vijverberg werd niet gescoord. Rodney Kongolo was in de eerste helft wel trefzeker, maar stond daarbij buitenspel.

In de tweede helft van de wedstrijd, die vanwege bekertjes op het veld ook weer gestaakt moest worden, kreeg De Graafschap de beste kansen. Een doelpunt zagen de toeschouwers echter niet. Door het gelijkspel heeft Roda JC de periodetitel dus niet binnen. VVV-Venlo speelt zondag tegen Helmond Sport en kan de achterstand dan terugbrengen tot twee punten.

Als VVV zondag niet wint is Roda JC alsnog periodekampioen.