WIJDEWORMER - Jong AZ heeft zich nog vaster in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De ploeg van trainer Jan Sierksma leverde tegen De Graafschap een sterke wedstrijd af en wist verdiend met 3-0 te winnen.

Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer waren de AZ-beloften in de eerste helft al de betere al waren de kansen met name niet aan Ernest Poku besteed. De aanvaller kwam eerst keeper Mees Bakker tegen en mikte daarna hoog over.

Na de rust stelde Jong AZ wel orde op zaken, al miste eerst Poku opnieuw een kans. Toch was hij even later belangrijk met een pass op Jayden Addai die hardhandig werd gevloerd. Mexx Meerdink wist wel raad met de strafschop: 1-0. De matig opererende gasten uit Doetinchem waren nog nauwelijks bekomen toen Addai na een goede aanval de tweede treffer liet aantekenen, alweer zijn achtste van het seizoen. De uit Heiloo afkomstige Bakker moest in de blessuretijd zelfs nog een derde keer vissen toen invaller Damienus Reverson de eindstand op 3-0 bepaalde.