DOETINCHEM - De Graafschap heeft vrijdagavond teleurgesteld door in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van trainer Reinier Robbemond liet daarmee de koppositie liggen.

Ook de jonge Devin Haen (17), voor het eerst in de basis na enkele sterke invalbeurten, kon de thuisploeg niet over het dode punt heen helpen. De ploeg speelde te plichtmatig en in een te laag tempo en zag dat de beste kans in de eerste helft zelfs voor FC Eindhoven was. Joey Sleegers mikte echter naast.

Na de rust speelde De Graafschap wel met veel meer drang naar voren en dat leverde kansen op voor o.a. Lieftink, Lelieveld en Haen, maar telkens stond de uitstekend op dreef zijnde doelman Nigel Bertrams in de weg. Rick Dekker kwam nog het dichtst bij een treffer, maar zag zijn poging op de paal eindigen waardoor de brilstand bleef staan: 0-0.