DOETINCHEM - De Graafschap en Telstar hebben zondagmiddag de punten gedeeld. Voor de lege tribunes van de Vijverberg eindigde het duel in 1-1.

Telstar wist het punt pas vlak voor tijd te bewerkstelligen toen Glynor Plet scoorde vanaf de strafschopstip, maar het voelde wel als loon naar werken voor de ploeg van trainer Andries Jonker. Voor de rust was het duel van een bedenkelijk niveau, met nauwelijks enig gevaar voor beide doelen. plet was nog het dichtste bij, maar stuitte op doelman Jurjus.

Tien minuten na de rust brak Joey Konings namens de thuisploeg de wedstrijd open na een goede steekbal van Giovanni Korte. Nadat Jonker enkele aanvallende wissels inbracht kreeg het wat meer stootkracht voorin. Plet kreeg vervolgens een goede kans na een goede voorzet van Zakir, maar zijn inzet kwam op de arm van Lelieveld. Laatstgenoemde kreeg rood en Plet toonde zich koelbloedig vanaf elf meter: 1-1.