DOETINCHEM - Voor De Graafschap is het jaar 2022 slecht begonnen. De ploeg van trainer Reinier Robbemond verliest de aansluiting met de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie nadat men zondag in eigen huis onderuit ging tegen VVV-Venlo (1-2).

Beide ploegen misten door corona en blessures nogal wat spelers missen, maar toch was het begin van het duel alleraardigst. De thuisploeg kreeg mogelijkheden via Acheffay, Haen en Korte en aan de andere kant wist keeper Jurjus Nick Venema van het scoren te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het niveau, met name bij de thuisploeg, en kort voor rust wist VVV te profiteren van slecht uitverdedigen van de "Superboeren". Aaron Bastiaens bracht de Noord-Limburgers dankbaar op voorsprong.

In de tweede helft drong de thuisploeg meer aan en na een kwartier wist aanvoerder Ted van de Pavert na een hoekschop de 1-1 tegen de touwen te koppen. Acheffay kreeg vervolgens kansen om De Graafschap op voorsprong te brengen, maar mogelijkheden waren er ook voor VVV via Bastiaens en Venema. De van FC Utrecht gehuurde aanvaller wist uiteindelijk het duel even later alsnog te beslissen na een flater van Van Heertum. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op.