DOETINCHEM - Componist Felix Mendelssohn Bartholdy zal de komende zeven jaar van 2022 tot 2029 een stempel drukken op de muzikale visie van Ars Musica. Het leven van dit wonderkind, zijn invloed, zijn inspiratiebronnen, zijn reizen, zijn niet te bevatten talent, zijn getalenteerde zus Fanny en zijn uitvoeringen van Bach en Mozart: het zijn allen thema’s die door Ars Musica komende jaren worden uitgewerkt in voorstellingen, concerten en online blogs. Allereerst op 7 oktober met het concert ‘Fantastische Felix’, te zien in Het Oude Dijkhuis in Doetinchem. Kaarten hiervoor zijn nu te koop.Mendelssohn behoort vandaag de dag tot de populairste componisten van de Romantiek. De aandacht voor deze buitengewone man is niet verwonderlijk. Het was Felix die in 1829 voor het eerst na honderd jaar weer Bachs Matthäus Passion uitvoerde, een sensatie in die tijd.
Hij zag de zeldzame schoonheid van Bachs muziek én nam de moeite deze voor een breder publiek toegankelijk te maken. De hedendaagse levendige Bach-traditie is er dankzij hem.

Een reis door de muziekgeschiedenis
Tegelijkertijd wordt Mendelssohn ook als vernieuwer gezien, die talloze nieuwe composities van tijdgenoten programmeerde. Zijn componerende zus Fanny was daar één van. Hij vervoert het publiek zowel terug als vóóruit in de muziekgeschiedenis, waarmee zijn werk doet inzien dat geen componist en geen werk helemaal op zichzelf staat. De concertreeks ‘Fantastische Felix’ laat die verbondenheid horen. Het is de perfecte aftrap van dit ambitieuze project van Ars Musica.


Fantastische Felix programma
De concertreeks wordt uitgevoerd door het Ars Musica Orkest, Nanette Mans als sopraan en Patrick van der Linden als dirigent.

Johann Sebastian Bach – Aria’s voor sopraan uit de Matthäus Passion
Wolfgang Amadeus Mozart – Symfonie 40, K. 550
Felix Mendelssohn Bartholdy – Vioolconcert in d mineur
Fanny Hensel-Mendelssohn Bartholdy– Twee liederen voor sopraan en orkest Darius Milhaud – Scaramouche

Speeldata
07 okt 22 Het Nieuwe Dijkhuis, Doetinchem
08 okt 22 Augustijnenkerk, Dordrecht - Ars Musica Concertkoor en Orkest 14 okt 22 Vredeskerk, Katwijk aan Zee - Ars Musica Concertkoor en Orkest 15 okt 22 St. Janskerk, Gouda - Ars Musica Concertkoor en Orkest
21 okt 22 Zeeuwse Concertzaal, Middelburg
22 okt 22 Grote Kerk, Maassluis - Ars Musica Concertkoor en Orkest
28 okt 22 Theater De Lievekamp, Oss 29 okt 22 Oosterkerk, Hoorn
04 nov 22 Goede Rede, Almere
05 nov 22 Evangelische Broedergemeente, Zeist - Ars Musica Concertkoor en Orkest


Meer informatie
Meer informatie over Fantastische Felix en tickets is te vinden op de website van Ars Musica.