DOETINCHEM - Degradant FC Groningen glijdt steeds verder weg. Na een nederlaag bij De Graafschap staan de noorderlingen inmiddels op een veertiende plaats in De Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap staat na de 2-1 overwinning op een achtste plaats.

Na de erbarmelijke resultaten van de laatste weken moest FC Groningen winnen bij De Graafschap om niet verder achterop te raken. Men lek daar niet van doordrongen, want in de openingsfase was De Graafschap dominant. Via Simon Colyn openden de Doetinchemmers dan ook de score. FC Groningen stelde daar weinig tegenover, maar herstelde na veertig minuten toch de balans dankzij een rake kopbal van Marco Rente.

Nadat Alexander Büttner in de 54e minuut een door hemzelf afgedwongen strafschop verzilverde, kon FC Groningen opnieuw achtervolgen. De noorderlingen speelden na rust veel vaker op de helft van De Graafschap, maar onder anderen Romano Postema en Kevin van Veen waren ongelukkig in de afronding. Zo leed FC Groningen zijn vijfde verliesbeurt in tien speelrondes en zijn derde op rij.